An education isn’t how much you have committed to memory, or even how much you know. It’s being able to differentiate between what you do know and what you don’t Anatole France
(Educatia nu reprezinta ce ai putut sa memorezi, si nici macar cat de multe stii. Educatia iti permite sa diferentiezi cunoasterea de necunoastere.)

miercuri, 18 mai 2011

Ce trebuie să NU faci atunci când completezi un CV

           Nu de foarte puține ori, angajtorii refuză să analizeze un curriculum vitae încă de la primul conctact vizual cu un astfel de document. Acest lucru se întâmplă din cauza unor greșeli comise de aplicant în momentul completării CV-ului. Articolul de față își propune să vă învețe ce NU trebuie să faceți atunci când completați un CV astfel încât documentul dumneavoastră să nu ajungă la coșul de gunoi.
  • Evitați greșelile de tipar și gramaticale

               Înainte de compelarea unui model de CV, citiți cu atenție documentul astfel încât să se sesizați la timp greșelile de tipar. Neatenția dumneavoastră poate fi interpretată de către angajator iar aceste greșeli pot reprezenta unui dintre motivele pentru care cel care vă studiază CV-ul să nu vă acorde atenția meritată. CV-ul nu trebuie să conțină rânduri de mărimi și distanțe diferite, greșeli de ortografie, punctuație și greșeli gramaticale.
  • Nu fiți subiectivi

               Înainte de a aplica pentru un post, trebuie să faceți o analiză riguroasă a capacităților dumneavoastră și abilităților de a face față job-ului respectiv. Luați în calcul experiența dumneavoastră și comparați-o cu ceea ce presupune munca în postul pe care îl vizați. Nu este indicat să aplicați pentru un job ale căror standarde sunt mai ridicate decât cele cărora le puteți face față.
  • Nu dezinformați

               Este indicat ca în CV-ul dumneavoastră să prezentați date reale și să nu menționați activități la care nu ați participat. Rețineți că o minciună nu vă ajută să câștigați un loc de muncă. Dacă experiența dumneavoastră nu este vasă, de preferat ar fi să menționați obiectivele pe care le aveți, luând în calcul experiența profesională.
  • Nu menționați date incomplete

               La capitolul “experiență profesională” nu este indicat să completați CV-ul doar cu numele societăților la care ați deținut un post. Pentru angajator este important să citească o scurtă descriere a job-ului pe care l-ați deținut anterior dar și a responsabilităților pe care le-ați avut. Aveți grijă să subliniați și eventualele realizări obținute în activitatea dumneavoastră.
  • Nu faceți abuz de hârtie

               Timpul costă bani și niciun angajator nu are răbdare să analizeze CV-uri care se întind pe mai mult de două pagini A4. Structura documentului trebuie să fie stabilă și personală iar datele dumneavoastră de contact trebuie să fie complete și corecte. Acordați o atenție deosebită acestui aspect.
  • Nu fiți prea personali

               Este interzisă folosirea exprimării la persoana I, (ex. Eu am reușit...). Exprimarea trebuie să fie telegrafică și concisă, împărtășirea experienței profesionale nu trebuie transformată într-o compunere. Tonul neutru este cel indicat pentru redactarea CV-ului și infinitivul lung.
               Chiar dacă ești pasionat de bungee-jumping sau ski nautic, astfel de hobby-uri extreme nu trebuie menționate în CV-uri. De asemenea, angajatorul nu este interesat să afle câte kilograme sau ce înălțime aveți. Rezumați-vă doar la informații ce au legătură cu job-ul pentru care aplicați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu